Продовжуються навчання у рамках підготовки до ІІ обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Новини університету

Захід проходить за організації й підтримки Департаменту освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації та Дніпровського державного університету внутрішніх справ.

Протягом тижня навчання за напрямом «Джура-Поліцейський» пройшли 200 осіб, загалом з початку навчань вже понад 400 осіб стали учасниками заходів, всі вони – учні міських та обласних закладів освіти.

Метою військово-патріотичної гри є національно-патріотичне виховання дітей і молоді.

Навчання розподілено за трьома напрямками, які відбуваються на спеціально підготовлених локаціях ДДУВС.

В рамках інтелектуально-мистецького комплексу «Козацькі забави» учасники перевіряли знання з історії України та козацтва у вікторині «Відун».

Комплекс «Козацька звитяга» був присвячений військово-прикладним технікам: учасниками відпрацьовано стройові елементи, специфіку подолання смуги перешкод, розглянуто матеріальну частину автоматичної зброї, а також виконані стрілецькі вправи в інтерактивному тирі.

У межах поліцейсько-прикладного комплексу учасники проходили поліцейський квест – розкривали запропонований «злочин» та опановували БПЛА, дізнавались про функції апаратів та відпрацьовували навички керування за допомогою тренажерів.

По завершенні другого етапу «Джури» всі учні та вихованці візьмуть участь у п’ятиденному табірному зборі.

 

 


95