У ДДУВС презентували книгу «Гвардія наступу. Самовидець»

Новини університету

У Дніпровському державному університеті внутрішніх справ пройшла презентація книги «Гвардія наступу. Самовидець». На її сторінках у художній обробці розкриваються історії захисників, які добровільно пішли боронити незалежність України.

Ідея створення книги належить Міністру внутрішніх справ України Ігорю КЛИМЕНКУ. Автором став військовослужбовець бригади «Буревій» Національної гвардії України Тимур НАГАЛЕВСЬКИЙ. Книгу видано за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики. Координація організації та проведення заходу в закладах вищої освіти системи МВС здійснювалась Департаментом освіти, науки та спорту міністерства.

Захід модерував представник Департаменту комунікації МВС, нацгвардієць Денис СОКОЛОВ. Ведучий зазначив, що це книга про героїв, які боронять Україну від ворожої навали, про тих людей, які раніше не були дотичними до військової справи, але свідомо вирішили стати на захист Батьківщини. На сторінках описані історії захисників, які мають палкі серця та нестримне прагнення прогнати російських окупантів з рідної держави, зауважив Денис СОКОЛОВ.

Ректор ДДУВС Олександр МОРГУНОВ акцентував увагу на важливості самої ідеї створення книги, актуальність видання для сучасників та нащадків, тому що книга передає справжню історію. Очільник закладу зазначив, що завдяки такому підходу, українці знатимуть більше про тих, хто сьогодні виборює свободу, незалежність та європейське майбутнє.

«Історія – це зброя. Саме такою є провідна ідея моєї книги. Ворог всіляко маніпулює історичними наративами, перетворюючи їх на пропаганду. Бути стійким до цього можна лише через повагу до власного минулого й завдяки належній увазі до національно-визвольної війни, що триває», – зауважив автор книги Тимур НАГАЛЕВСЬКИЙ.

До презентації доєднався герой Гвардії наступу, військовослужбовець бригади «Спартан» Богдан НАЗАРЕНКО. Він згадав історію своєї участі у бойових діях, зокрема обороні Харківщини та Запоріжжя. Розповів і про те, що надихає боротися далі. Богдан є автором збірника поезій, які почав писати з перших днів повномасштабної війни, також він зачитав декілька своїх доробків.

На заході була присутня також начальник відділу патріотичного виховання та спорту Департаменту освіти, науки та спорту МВС України Наталія КАЗАКОВА. Посадовиця зауважила, що проведення подібних заходів є важливою ланкою виховання майбутніх правоохоронців, формує національну свідомість, українську ідентичність сучасної молоді та готовність стати на захист Батьківщини.

Також у межах презентації курсанти переглянули короткометражний документальний фільм про героїзм Гвардії наступу.

Курсанти активно ставили запитання до учасників презентації, цікавились їх службовим шляхом, життєвою позицією і творчими та особистими планами на майбутнє.

Факультети та інститути ДДУВС отримали примірники презентованої книги для подальшого ознайомлення та обговорення під час проведення заходів національно-патріотичного виховання.

 

 


98