Безпечний Інтернет: як протидіяти кібербулінгу, якщо ти – дитина?

Новини університету

Тему безпеки дітей в Інтернеті обговорили зі школярами викладачі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Так, просвітницьку лекцію для учнів шкіл Дніпра прочитали доцентка кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності майор поліції Віта Мороз, а також викладачка кафедри старший лейтенант поліції Каріна Пісоцька.

Захід відбувся в онлайн-форматі. Прослухати лекцію мали змогу старшокласники з КЗО «Загальноосвітня школа № 114» ДМР, а також КЗО «Середня загальноосвітня школа №116» ДМР.

У рамках онлайн-зустрічі разом зі школярами аналізували поняття кібербулінгу та обговорювали, як діяти у разі, якщо став жертвою цькування у соцмережах.

«Сьогодні діти застосовують Інтернет як у шкільному навчанні, так і в позашкільній діяльності. За умови правильного використання він надає багато можливостей в умовах карантинних обмежень та дистанційного навчання. Але в будь-якому разі ми всі маємо дотримуватися основних правил безпеки в Інтернеті. З цією метою і проводимо такі лекції для школярів», – розповідає Каріна Пісоцька.

У ході бесіди також презентували Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ та розповіли про спеціальності та особливості навчання у закладі.

 

 


437