Експертно-консультаційний захід у ДДУВС «Допомога на проживання внутрішньо переміщеним особам. Зміна підходів у наданні допомоги»

Новини університету

Захід організовано та проведено на базі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ спільно з Благодійним фондом «Стабілізейшен Суппорт Сервісез».

Зі вступним словом щодо змін законодавства до учасників заходу звернулася модератор – помічник ректора державного університету з гендерних питань, доктор юридичних наук, професор Лариса НАЛИВАЙКО. Спікерками заходу виступили: Аліна СТРІЛЕЦЬ – регіональна соціальна спеціалістка Дніпропетровської області БО «БФ» «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» та Олена ДЕМ’ЯНЕНКО – регіональна юристка Дніпропетровської області БО «БФ» «Стабілізейшен Суппорт Сервісез».

Основною метою заходу стало вирішення питань щодо надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам, зокрема, уточнення кола осіб, що матимуть право на продовження виплати допомоги та розгляд актуальних практичних кейсів. Спікерки акцентували увагу на дорожній карті для ВПО, які переїхали до Дніпровської територіальної громади та інформували про порядок звернення й отримання публічних послуг ВПО. Практичний захід завершився експертними консультаціями здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників університету, які є ВПО.

В оффлайн-форматі та обговоренні проблемних питань взяли участь представники ДДУВС: старший науковий співробітник Навчально-наукової лабораторії з дослідження проблем превентивної діяльності, кандидат юридичних наук, доцент, майор поліції Ірина ДРОК; старший науковий співробітник Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності, кандидат юридичних наук, доцент Цагік ОГАНІСЯН; заступник директора Навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти, кандидат юридичних наук, доцент Лілія МЕЖЕВСЬКА та науково-педагогічні працівники університету.

 

 


76