Голокост: трагедія єврейського народу

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ вшанували невинних жертв нацистського терору. До заходів з нагоди Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту приєдналися курсанти факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції.

Майбутні правоохоронці задекламували зворушливі вірші, присвячені трагічним подіям часів Другої світової. Також переглянули документальну стрічку «Голокост. Засвідчений злочин», вшанували загиблих хвилиною мовчання.

Фільм є проєктом «Суспільного», зокрема української режисерки-документалістки Сніжани Потапчук. Він містить унікальні спогади живих свідків терору, а також демонструє історичні експонати музеїв Голокосту в Дніпрі та Одесі. Це історії про виживання та загибель, про відчайдушні спроби українців допомогти заручникам гетто у часи масованого знищення євреїв.

Проведення таких заходів – невід’ємна складова патріотичного виховання курсантської молоді. Адже знання та розуміння історії, здатність до системного аналізу суспільно-політичних процесів – це фундамент, що дає змогу мислити ширше, гідно та оперативно відповідати на гострі виклики сучасності.

 

 


324