Подвиг української молоді: ДДУВС вшановує пам’ять полеглих під Крутами

Новини університету

До річниці історичного бою 120 курсантів ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції взяли участь у тематичному заході. Його мета – військово-патріотичне виховання майбутніх поліцейських.

Учасники заходу переглянули кінострічку «Крути 1918», після чого заслухали курсантів 2-го курсу інституту – Данила Афанасьєва та Олександра Духовенка. Минулого року хлопці брали участь у героїко-патріотичній акції: це була театралізована реконструкція сцени прощання Студентського куреня Січових Стрільців із рідними та близькими перед відправленням на станцію Крути. Курсанти поділилися емоціями та цікавими моментами з бекстейджу.

За ними виступив Владислав Орлов: у своїй доповіді курсант висвітлив ключові події національно-визвольної боротьби українського народу, якими пишаємося й донині.

Пам’ятати подвиг Героїв Крут – обов’язок кожного свідомого українця, вважає курсантка Марія Хлівна. Від фільму дівчина залишилася в захваті: каже, він чудово освіжив та доповнив знання, отримані ще в школі.

«Такі заходи просто необхідні майбутнім поліцейським. Адже виховують патріотизм, хоробрість, готовність стати на захист держави, вміння вірно служити українському народові. Наші предки боролися за вільне життя, життя в найкращій та найріднішій країні. Ніколи не слід забувати героїв: вони вічно житимуть у наших серцях», – підкреслила дівчина.

Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року між арміями УНР та більшовицької росії. Завдяки мужності та незламності українських хлопців, стрімкий наступ на Київ було призупинено на 4 дні. Це дало змогу укласти Берестейський мирний договір, що визнавав незалежність УНР на міжнародній арені.

 

 


294