Відпрацьовуємо алгоритми, долаємо тривожні стани

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ триває цикл тренінгів «Криза та зріст: психічне здоров’я і допомога тому, хто пережив травму». Услід за викладацьким складом ДДУВС до нього приєдналися окремі групи здобувачів вищої освіти.

Над методикою тренінгу працювали фахівці відділу психологічного забезпечення Департаменту персоналу МВС. В основу їхньої програми ліг досвід ізраїльської організації «Israel Trauma Coalition».

Ключова мета заходу – навчити учасників долати кризові ситуації, турбуватися про свій емоційний стан та професійно надавати першу психологічну допомогу. Практичні вправи, що відпрацьовуються у межах тренінгу, спонукають людину звертатися до внутрішніх ресурсів, а також підвищують адаптаційні можливості під час перебування у стресових умовах.

Фахівці відділення психологічного забезпечення відділу кадрового забезпечення ДДУВС вже переконалися: тренінг дієвий і важливий. Для закріплення навичок Ганна Мглинець та Євгенія Глаголєва активно використовують навчальні відео, що були надані ізраїльськими колегами – вони наглядно демонструють стратегію допомоги людині під час гострого стресу. Здобуті вміння підкріплюють вправою першої психологічної допомоги «ОПОР».

«Учасники відзначали, що під час тренінгу їм вдалося згадати та переосмислити свої емоції від початку війни і до сьогодні. Вони із задоволенням поринули у творчість та пройшли арт-практику – розмальовували долоньку. Ця вправа допомогла відокремитись від тривожних думок та оцінити власний психоемоційний стан», – розповіла Ганна Мглинець.

Психологи впевнені: тренінгові заняття допоможуть громадянам подолати пов’язаний з війною стрес і наслідки пережитих травматичних подій, а також запобігти розвитку психічних розладів.

Серію тренінгів «Криза та зріст: психічне здоров’я і допомога тому, хто пережив травму» впроваджено за ініціативи першої леді України Олени Зеленської та першої леді Ізраїлю Міхаль Герцог.

 

 


239