Протидія домашньому насильству: у ДДУВС пройшов черговий тренінг

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ продовжуються тренінги в межах обласної програми навчання з питань запобігання та протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству.

Тренеркою заходу виступила доцент кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань ДДУВС, кандидат юридичних наук, доцент, майор поліції Аліна ГАРКУША. До заходу залучилися представники університету: Євгенія КОВАЛЕНКО-МАРЧЕНКОВА – начальник науково-редакційного відділу, кандидат економічних наук, доцент; Цагік ОГАНІСЯН – старший науковий співробітник навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності ННІ ПІО, кандидат юридичних наук, доцент, а також  Таїса ПІДГОРНА – психологиня відділення психологічного забезпечення ВКЗ.

Мета тренінгу – зосередження уваги на важливості реалізації проходження програми для кривдників з метою мінімізації вчинення домашнього насильства через корекцію поведінки кривдника.

Обговорювалися питання особливостей роботи з кривдниками. Акцентовано увагу щодо стану реалізації проходження програми для кривдників та відмежування її від пробаційної програми. Захід складався з двох частин: теоретичної та практичної.

Наголошено на вдалих прикладах окремих територіальних громад. Зокрема представниками Межівської територіальної громади з 2021 року зазначена програма для кривдників реалізовується та діє відповідно чинного законодавства. Практичний психолог Комунального закладу «Центр соціальних послуг» Межівської селищної ради» Інна КОВАЛЬОВА поділилася особистим практичним досвідом та методиками роботи з кривдниками.

Під час дискусії розглянуто основні причини незадовільного стану реалізації та шляхи вдосконалення реалізації проходження програми для кривдників. Окрему увагу приділено судовій практиці застосування та направлення на проходження вищезазначеної програми.

 

 


36