ДДУВС долучився до освітньо-наукового інтенсиву «500 днів супротиву України очима правоохоронців і правозахисників»

Новини університету

У Департаменті освіти, науки та спорту Міністерства внутрішніх справ України провели освітньо-науковий інтенсив «500 днів супротиву України очима правоохоронців і правозахисників». Участь у заході взяли представники Верховної Ради України, Верховного суду, Офісу Президента України, Офісу Генерального прокурора тощо. Також долучився і Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ.

Ідеологія створення єдиного суспільно-державного фронту протидії російській агресії зумовлює потребу систематичного проведення заходів, основною метою яких є обговорення та висвітлення проблемних питань, пов’язаних із діяльністю суб’єктів сектору безпеки та оборони України.

Тому Департаментом освіти, науки та спорту МВС України проведено багатосторонні обговорення щодо протидії нашої держави агресору й акцентовано на вітчизняних досягненнях за цей час.

Інтенсив «500 днів супротиву України очима правоохоронців і правозахисників» пройшов у очно-дистанційному форматі. У його роботі взяли участь і представники освітньо-наукової спільноти системи МВС.

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ активно долучився до проведення заходу. У ньому взяли участь ректор закладу вищої освіти полковник поліції Андрій Фоменко, проректор ДДУВС Лариса Наливайко, керівники курсантських факультетів та інституту і курсанти.

Здобувачі вищої освіти працювали як із території свого закладу вищої освіти, так і були присутніми в Києві. Там вони могли поставити запитання напряму ініціаторам заходу.

Учасники обговорювали дотримання прав людини та діяльність Уповноваженого Верховної ради України в період війни. Також заторкнули тему безвісного зникнення осіб за особливих обставин. До цього питання долучилися представники Міністерства з питань реінтеграції тимчасово-окупованої території. Чималий сектор уваги приділили практиці дотримання прав людини в Національній поліції. Окремо розглянули захист прав дітей у судах та протимінну безпеку.

У другій половині інтенсиву обговорили роботу комунікації МВС від час війни, роботу Офісу Генерального прокурора щодо документування злочинів, пов’язаних із військовою агресією тощо.

 

 


412