Студентка ДДУВС – гостя дипломатичного прийому з нагоди Дня державності Литви

Новини університету

Щороку 6 липня дружня Литва відзначає День державності. Дату обрано на згадку про коронацію Міндаугаса – першого та єдиного в історії країни короля, який об’єднав литовські землі під своєю владою. З нагоди свята Посольство Литовської Республіки в Україні влаштувало урочистий прийом: запросили на нього і студентку ННІ права та інноваційної освіти ДДУВС Надію Славінську.

Гостей заходу привітав Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас. Він вкотре наголосив, що Литва залишається надійним союзником України у боротьбі з російською агресією, а також твердо підтримує вступ країни до ЄС і НАТО. Серед почесних учасників прийому – заступники Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк і Олександр Корнієнко, Міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна, заступник Міністра закордонних справ України Микола Точицький, Почесний консул Литовської Республіки у Дніпрі Віталій Півняк. Долучилися до заходу і представники офіційних установ України, керівники посольств іноземних держав, дипломати, члени литовської громади, бізнесмени, волонтери, громадські та культурні діячі. Особисте запрошення від посольства отримала студентка ДДУВС Надія Славінська.

Із Балтійською країною дівчина вже знайома особисто: минулого року протягом семестру вона навчалася у Каунаському університеті імені Вітаутаса Великого. Отримувала стипендію уряду Литви, яку за конкурсом надають українським студентам. Це стало можливим завдяки реалізації програм міжнародної академічної мобільності, які діють у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Окрім цього, Надія є переможницею науково-популярного конкурсу есе «Литва – Україна»: її робота стала однією з кращих та була нагороджена дипломом першого ступеня.

«Здобуття освіти у будь-якому університеті Європи – це безцінний досвід: не лише у плані нових компетенцій та педагогічних підходів, але й культурного обміну та збагачення. Для себе я обрала Литву, і якщо буде така можливість, хотіла б на певний час продовжити своє навчання там», – розповідає Надія.

Цього року студентка знову планує відправитися до Литви: конкурс на навчання в Каунаському університеті вона успішно пройшла вдруге. А от факультет хотіла би змінити – замість суспільних наук приєднається до юридичного.

 

 


288