Про безпеку на дорозі – для найменших!

Новини університету

Основи безпечного поводження на дорозі – це знання, засвоювати які необхідно змалечку. Особливо влітку, з настанням тепла, коли дітки все більше часу проводитимуть на вулиці. Курсант ННІ права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції ДДУВС Олександр Мельник провів тематичне навчально-ігрове заняття для дошкільнят – вихованців міського центру розвитку дітей «Rainbow».

Серед аудиторії курсанта – малеча від 3 до 6 років. Ідея з’явилася у хлопця випадково: одного разу провідував маму, яка працює у садочку, і побачив неймовірну зацікавленість з боку діточок. Як виявилося – дехто вже мріє працювати в поліції.

До заняття Олександр готувався разом із курсовими офіцерами та викладачами вишу, які допомогли із матеріалами та необхідним «реквізитом». Малюкам розповів про основні правила дорожнього руху, які потім закріпили в ігровій формі: вчилися правильно долати пішохідні переходи та смугу перешкод, опановували роботу світлофорів. Поділився хлопець і особливостями роботи на лінії «102», а на додачу проінструктував дітей щодо запобігання контакту із небезпечними предметами, що є особливо актуальним під час війни.

«Дітки слухали уважно, усі завдання виконували охоче. Аби ще більше їх зацікавити, ми влаштували гру із пошуком злодія, який викрав солодощі та іграшки. У результаті спільної операції справу було розкрито, а «вкрадене» дісталося малюкам за їхню відмінну працю», – розповідає Олександр.

За свою ініціативу курсант отримав велику подяку не лише від вихованців закладу, а й від їхніх батьків, які просили проводити такі зустрічі якомога частіше. Олександр вже навіть має ідеї на майбутнє: каже, що мріє провести заняття із використанням патрульного автомобіля, цікавими пошуками та сюрпризами.

«Мені самому подобаються такі заходи, бо за них я отримую найдорожче – щиру посмішку на обличчях малечі», – зазначає курсант.

 

 


244