Про безбар’єрність за кермом – в ефірі 9-го телеканалу

Новини університету

Автошкола для людей з інвалідністю на базі ДДУВС продовжує привертати увагу місцевих ЗМІ. Хто вже долучився до навчання та які особливості підготовки водіїв з порушеннями опорно-рухового апарату – детально в сюжеті 9 каналу.

Галина Мандра – одна з перших учениць інклюзивної автошколи у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. У рідному Харкові будинок жінки зруйнував ворожий снаряд, тож разом із 81-річною мамою вона перебралася до Дніпра. До автошколи записалася, аби мати змогу самостійно та безбар’єрно пересуватися новим містом.

Сьогодні Галина вже опановує практичний етап підготовки – він триватиме 7 тижнів. Навчання проходить під керівництвом досвідченого інструктора на спеціально обладнаному автомобілі з ручним керуванням. Необхідність управління таким видом транспорту визначає медична комісія: її учні обов’язково проходять перед зарахуванням.

«Під час занять інструктор бачить, що люди дуже вмотивовані: мають велике бажання навчитися та отримати водійське посвідчення. Тож працювати з ними – досить приємно та легко», – наголошує доцент кафедри тактико-спеціальної підготовки ДДУВС Андрій Жбанчик.

Нагадаємо: проєкт МВС України реалізували в рамках Національної стратегії створення безбар’єрного простору та за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

Повний сюжет можна переглянути за посиланням.

 

 


301