Краще навчання – на прикладах: курсанти ДДУВС захистили ознайомчу практику

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ відбувся захист ознайомчої практики. Курсанти-першокурсники пройшли її у відділеннях поліції, захищали ж знання у форматі квесту. Про те, як саме усе проходило – читайте в нашому матеріалі.

Захист практики проходив із використанням полігонів організації дорожнього руху та оформлення ДТП, а також тренінгових центрів «Інтерактивна квартира з протидії домашньому насильству» і «Кризова кімната, дружня до дитини». Всі ці місця обладнані в університеті з метою ознайомлення майбутніх поліцейських з особливостями служби.

Під час квесту курсанти виконували завдання, з якими поліцейські стикаються у повсякденній практичній діяльності.

Керували процесом науково-педагогічні працівники кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності ДДУВС. Знання курсантів та їх застосування оцінювали керівники підрозділів ГУНП в Дніпропетровській області. Під час захисту курсанти також ділилися яких вмінь та навичок оволоділи у відділках.

«У ході практики здобувачі вищої освіти ознайомилися зі складаннями службових та процесуальних документів, механізмом притягнення до адміністративної відповідальності правопорушників та профілактичною діяльністю підрозділів превенції. Також курсанти побачили структуру районних управлінь поліції й ознайомилися з особливостями роботи окремих підрозділів в умовах воєнного стану», – розповіла доцент кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності ДДУВС старший лейтенант поліції Каріна Пісоцька.

Усі курсанти отримали високі оцінки та позитивні характеристики від керівників практики. Значну увагу у ході захисту приділили рекомендаціям від майбутніх правоохоронців щодо вдосконалення практичної складової у навчальному процесі.

 

 


258