Курсанти ДДУВС пройшли тренінг із впровадження «Community Policing»

Новини університету

У ДДУВС для курсантів факультету підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності пройшов тренінг на тему «Впровадження принципів «Community Policing» в умовах воєнного стану». Захід провели старші викладачі кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності майор поліції Світлана Рижкова та підполковник поліції Дмитро Цуркаленко.

Повномасштабна російська агресія об’єднала український народ у боротьбі із зовнішнім ворогом. Посилилась участь громадськості у вирішенні спільних викликів. У суспільстві підвищилось розуміння того, що саме в єдності та взаємодії є ресурс для отримання бажаного результату. Така тенденція спостерігається і у співпраці поліції з громадами.

На тренінгу зазначили, що крім виконання правоохоронної функції, поліцейські разом із волонтерами піклуються про громадян. Беруть участь в евакуації, інформують про небезпеку та загрози, доставляють гуманітарну допомогу. Як зазначили організатори заходу, без надійної підтримки громадськості ефективно виконувати поліцейські функції складно. Важливим та актуальним сьогодні є розуміння суті взаємодії поліції та населення, місцевої влади для створення спільного безпечного середовища.

«Співпраця поліції та суспільства, представників громади з метою спільного забезпечення безпеки мешканців тієї чи іншої території – це і є Community Policing. На тренінгу ми розглянули питання особливостей поліцейської діяльності, орієнтованої на громаду в умовах воєнного стану. Обговорили важливість комунікаційного процесу в роботі поліції та громадськості», – зазначила Світлана Рижкова.

Курсанти взяли участь у мозковому штурмі, груповій дискусії та дізналися про різні методи вирішення місцевих проблем громад. Зокрема долучилися до інтерактивного заняття з використання моделі SARA, де розглянули інструментарій взаємодії поліції, населення та влади у створенні безпечного середовища в громадах.

 

 


404