Доцентка ДДУВС Анастасія Філіпп пройшла тренінг CEPOL у Португалії

Новини університету

У Лісабоні (Португалія) європейські поліцейські та викладачі цієї сфери проходили науковий захід «Тренінг тренерів CEPOL» («CEPOL TRAIN-THE-TRAINERS 2023»). У заході взяла участь доцентка кафедри кримінального права та кримінології Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Анастасія Філіпп.

Захід «Тренінг тренерів CEPOL» («CEPOL TRAIN-THE-TRAINERS 2023») проведено з метою навчання співробітників правоохоронних органів, освітніх експертів та лекторів для розвинення конкретних навичок з розробки та проведення навчальних занять та оцінки продуктивності учнів відповідно до стандартів навчання CEPOL на основі обміну досвідом у підготовці поліцейських. Тренінг пройшов у Лісабоні на базі Вищого інституту поліцейських наук і внутрішньої безпеки.

Анастасія Філіпп стала єдиним представником України в цьому заході. Участь у тренінгу взяли представники держав-членів Європейського Союзу – Португалії, Іспанії, Мальти, Греції, Франції, Німеччини, Угорщини, Чехії, Словаччини, Польщі, Литви, Латвії, що надало унікальну можливість поспілкуватися з працівниками правоохоронних органів цих країн та обмінятися досвідом та думками за темою курсу.

Практичний етап тренінгового циклу був спрямований на ознайомлення учасників зі стратегією навчання та оцінювання знань, політикою забезпечення якості навчання для реалізації діяльності CEPOL. Найбільше увагу приділили плануванню тренінгових сесій, використанню інтерактивних методик та новітніх методологій, оцінюванню й розробці тренінгових сесій згідно зі стандартами CEPOL.

Практична спрямованість навчання дала можливість опанувати багато інтерактивних методик проведення тренінгів, корисних у подальшому. Також учасники мали можливість компетентно оцінити, виступаючи в якості тренерів CEPOL, чи досягли учні після завершення навчального заходу або сесії визначених результатів навчання.

«Захід виявився дуже корисним. Ми розглядали методику й способи проведення тренінгів. Отримані знання планую запровадити для розробки й проведення практичних занять з дисциплін, що викладаються на кафедрі кримінального права та кримінології ДДУВС. Також для підготовки наших фахівців доречно використовувати формат тренінгів. Це дає більш ефективне засвоєння матеріалу і точне оцінювання знань за європейськими стандартами підготовки поліцейських», – зазначила доцентка.

За підсумками участі у вказаних модулях Анастасія Філіпп отримала відповідні сертифікати від CEPOL.

 

 


305