Представники ДДУВС взяли участь у тренінгу з кібергігієни

Новини університету

У Кам’янці-Подільському пройшло триденне навчання з кібергігієни. Учасниками тестування нового курсу стали двадцять студентів та курсантів університетів системи МВС України з різних регіонів. До нього долучились і представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Микита Федорчак та Інесса Рудь.

У сучасному світі потрібно безпечно та обережно користуватися інформаційними технологіями, щоб не ризикувати розкриттям особистих даних і не поставити під удар злочинців свою організацію. Саме тому у Кам’янці-Подільському відбувся тренінг із кібергігієни.

«На тренінгу ми вивчали основи кібербезпеки або ж кібергігієни, як, власне, і називається курс. Спікери наголошували на безпечному користуванні оргтехнікою, гаджетами та інтернетом. Також на заході розглядали підходи безпеки під час користування громадськими мережами роздачі трафіку. В тому числі нагадали і про важливість фізичного захисту особистих чи робочих пристроїв – блокування екранів смартфонів, комп’ютерів, та навіть шифрування флешок і файлів на них», – розповів студент 4 курсу ДДУВС, голова студентсько-курсантської ради Микита Федорчак.

Навчання охоплювало основи кібербезпеки, включно з правилами захисту персональних даних, описом найпоширеніших загроз та ризиків, що виникають у процесі використання електронної пошти, соціальних мереж та інших інструментів. За словами експертів, бували випадки, коли зловмисники несанкціоновано проникали до гаджетів правоохоронців, чим завдавали шкоди не тільки конкретній персоні, але й усій справі та колективу працівників.

«Тренінг виявився дуже корисним. Ці знання актуальні для мене вже зараз, адже половина моєї діяльності – це робота з комп’ютером і документами. Тому елементарне шифрування флешок – це те, що потрібно знати кожному, чия відповідальність розповсюджується на роботу з інформацією», – додав Микита Федорчак.

За результатами тренінгу всі учасники отримали відповідні сертифікати.

 

 


260