Навчання для служби: курсанти ДДУВС пройшли квест зі встановлення особи

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ опрацювали питання роботи на звільнених територіях та проведення фільтраційної й стабілізаційної роботи. Навчання пройшло у форматі квесту, під час якого здобувачі вищої освіти виконали завдання, наближені до реальних.

Повномасштабне вторгнення російської федерації завдало українським поліцейським додаткової роботи. Під час звільнення територій, першими на деокуповані землі вступають бійці Збройних Сил України. Потім – приходить час роботи поліцейських. І хоча вони йдуть зазвичай не в першому ешелоні, їхня робота не менш відповідальна.

З метою набуття курсантами навичок практичної роботи із застосуванням можливостей кримінального аналізу для документування фактів правопорушень в умовах воєнного стану, кафедрою оперативно-розшукової діяльності факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції проведено квест. До проведення заходу долучилися начальник відділу кримінального аналізу ГУНП в Луганській області полковник поліції Рушан Волков та старший інспектор відділу кримінального аналізу ГУНП в Луганській області капітан поліції Дмитро Чурбаков. Під час нього здобувачі вищої освіти відточували навички правильного проведення роботи на деокупованій території та виконували практичні завдання.

«Курсанти навчалися за допомогою відкритих джерел встановлювати особу людини, яка, можливо, вчиняла протиправні діяння, коли звільнена територія ще була в окупації. Можливо ця особа працювала проти України. Тому з метою встановлення особистості, курсанти вчилися використовувати акаунти в соціальних мережах, програмне забезпечення, фотографію особи тощо. Усе це проводиться в плані фільтраційних та стабілізаційних заходів і вивчається на курсі «Основи кримінального аналізу», – розповів доцент кафедри оперативно-розшукової діяльності факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції ДДУВС майор поліції Андрій Кисельов.

Здобувачі вищої освіти не просто прослухали лекцію. А за допомогою телефонів та комп’ютерів самостійно виконували завдання зі встановлення персони тієї чи іншої особи. Як додав Андрій Кисельов, такі квестові заняття є вельми корисними. Тому що робота поліції на деокупованих територіях передбачає наявність у поліцейських специфічних знань, умінь та навичок для документування воєнних злочинів і здійснення стабілізаційних заходів.

 

 


302