Курсанти ДДУВС ознайомились із антикорупційною діяльністю

Новини університету

На Івано-Франківщині пройшов антикорупційний кемп, організований Національним антикорупційним бюро України, Асоціацією юридичних клінік України, Фундацією інституційного розвитку та Інститутом законодавчих ідей за сприяння Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу (ЄС). У заході взяли участь курсанти ДДУВС. Про що саме вони дізнавалися – читайте далі.

Кемп відбувся у селі Яблунівка Івано-Франківської області. У його роботі взяли участь студенти та курсанти профільних вищих навчальних закладів. Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ представляли курсанти Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Артем Руденко, Сергій Санакоєв, Владислава Мороз та Вадим Болгаренко.

Протягом п’ятиденного навчання курсанти прослухали комплекс занять, які проводили компетентні тренери, серед яких детективи Національного антикорупційного бюро України, представники Асоціації юридичних клінік України, Фундації інституційного розвитку та Інституту законодавчих ідей.

«На тренінгах ми ознайомились із питаннями щодо впровадження та виконання державної антикорупційної програми. Дізнавалися про основи антикорупційного комплаєнсу, законодавства та чинної інфраструктури. Заторкнули й тему цивільної конфіскації незаконних активів та особливостей розслідування корупційних кримінальних правопорушень. Вважаю, такий тренінг є дуже корисним для нас, як для майбутніх правоохоронців, оскільки дає чітке уявлення про корупцію та її причини», – розповів учасник кемпу, курсант ДДУВС Артем Руденко.

Після завершення кемпу всі учасники отримали відповідні сертифікати та пам’ятну сувенірну продукцію.

 

 


213