Автошкола ДДУВС для людей з інвалідністю – в ефірі регіонального ТБ

Новини університету

Діяльність Автошколи для осіб з інвалідністю у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ набирає обертів. Проєкт МВС України реалізували в рамках Національної стратегії створення безбар’єрного простору та за ініціативи першої леді України Олени Зеленської «Без бар’єрів». Про те, як слухачі опановують теорію і практику водіння – дивіться в сюжеті телеканалу «СУСПІЛЬНЕ ДНІПРО».

Галина Мандра – внутрішньо переміщена особа з Харкова. Зараз вона живе у Дніпрі, де їй доволі часто доводиться їздити у справах. Однак, здійснювати поїздки Галині проблематично з огляду на порушення опорно-рухового апарату. Дізнавшись про автошколу в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ, Галина вирішила туди записатися.

«Мені це було дуже необхідно. Раніше користувалася послугами таксі для осіб з інвалідністю, проте лише протягом трьох місяців, а поїздок в особистих справах було дуже багато. Тож, наразі вкрай потребую водійське посвідчення і планую невдовзі його отримати», – розповідає учениця інклюзивної автошколи на базі ДДУВС Галина Мандра.

Термін навчання – 11 тижнів, із них 4 тижні – теорія, а 7 – практика. Учні автошколи вивчають правила дорожнього руху, основи безпеки, етику водіння. Це в теорії, яку можна проходити навіть дистанційно. А практика – уже з інструктором на автомобілі з ручним керуванням.

Докладніше про це дивіться за посиланням .

 

 


360