Студентка ДДУВС стала головою юридичного відділу Української Студентської Ліги

Новини університету

Нещодавно в Києві відбувся Конгрес Української Студентської Ліги. У роботі заходу взяла участь і представниця Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ – студентка 3 курсу Навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти Дар’я Демиденко. У столиці її обрали головою юридичного відділу організації.

На Конгрес приїхали представники понад 60 органів студентського самоврядування та більше ніж 10 молодіжних громадських організацій. Делегати спілкувалися стосовно актуальних викликів, які є в системі вищої освіти, напрацьовували стратегію подальшої діяльності організації тощо.

Заступниця голови студентсько-курсантської ради ДДУВС Дар’я Демиденко виступала за розуміння та закріплення поняття «курсант», щоб у подальшому Українська Студентська Ліга більше розумілась на формулюваннях, що застосовуються в університетах зі специфічними умовами навчання та використовувала не тільки визначення «студент», але й узагальнювала термін «здобувач вищої освіти».

Також під час Конгресу пройшли вибори, де було сформовано нову виконавчу колегію Української Студентської Ліги. Під час них Дар’ю Демиденко обрали головою юридичного відділу організації.

«Ми, як майбутнє країни, повинні не тільки знати свої права, але й дотримуватися обов’язків. Тому роль нашого юридичного відділу полягає не лише в захисті прав та інтересів здобувачів вищої освіти, а й у впровадженні нових проєктів. Вони стосуватимуться створення правопросвітницьких заходів для молоді, продовження роботи юридичної клініки, що працює з ELSA Ukraine тощо», – зазначила новообрана голова юридичного відділу Української Студентської Ліги Дар’я Демиденко.

 

 


255