ДДУВС із робочим візитом відвідали члени Комітету з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради України та представники Консультативної місії ЄС

Новини університету

Гості ознайомилися з навчальними можливостями Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ та побачили, які новітні формати навчання впроваджуються в закладі вищої освіти.

Міжнародна та державна співпраця – важливий напрямок діяльності Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ. Саме тому до закладу вищої освіти здійснили робочий візит Народні депутати України – члени Комітету з питань правоохоронної діяльності, а також представники Консультативної місії Європейського союзу в Україні на чолі з головою Рольфом Холмбо.

У рамках візиту гості поспілкувалися з керівництвом університету. Ректор ДДУВС полковник поліції Андрій Фоменко презентував навчальні локації, де студенти та курсанти опановують професійні навички.

Учасники делегації побачили локацію професійно-орієнтованої ділової гри «Лінія 102». Там курсанти вивчають повний алгоритм розкриття злочину – від повідомлення про протиправну дію до вироку суду.

Завітали і до полігону «Протидія організованій злочинності та корупції». Також відвідали локацію, обладнану у вигляді інтерактивної квартири, де проходить навчання щодо протидії домашньому насильству.

Зокрема презентовано Автошколу для осіб з інвалідністю. Проєкт, реалізований МВС України в рамках ініціативи першої леді Олени Зеленської «Без бар’єрів» працює в університеті вже з березня.

Показали й полігон «Кризова кімната, дружня до дитини», де психологами ведеться робота з дітьми, які стали жертвами або свідками злочинів. Поруч із приміщенням за непрозорим склом розташовано кабінет, де слідчі можуть чують відповіді дітей, не напружуючи їх своєю присутністю.

Делегація не оминула увагою й психотренінговий комплекс університету. Тут ведеться робота з поліцейськими та військовослужбовцями, що мають посттравматичний стресовий розлад. Ректор ДДУВС Андрій Фоменко окремо підкреслив про те, що з початку повномасштабного вторгнення психологи університету надавали допомогу не тільки пораненим, але й лікарям шпиталів Дніпра.

Гості побачили сучасну тренажерну залу, де можуть займатися всі бажаючі.

Делегати відвідали навчальну залу судових засідань, де здобувачі вищої освіти можуть відпрацьовувати всі судові процедури, що відбуваються під час справжніх слухань.

У слідчо-криміналістичному центрі гостям презентували локації, де відпрацьовують роботу поліцейських у «польових умовах» – у змодельованому кафе, готелі, ломбарді тощо. Крім того відвідали полігон, де проходить навчання наданню домедичної допомоги.

Виклик часу – обладнане укриття. Парламентарі та представники ЄС разом із ректором відвідали сховище, де курсанти перебувають у безпеці під час повітряних тривог.

Ректор ДДУВС Андрій Фоменко зазначив, в умовах воєнного стану робота поліцейських значно розширилась. Їм доводиться за Збройними Силами України заходити на звільнені території та документувати воєнні злочини окупантів. Для того, аби майбутні поліцейські були готові до виконання таких завдань, в університеті обладнали полігон «Катівня» зі стилізованим інтер’єром.

Також гостям презентували можливості партнерів університету – криміналістичної лабораторії й Управління КОРД ГУНП в Дніпропетровській області. Вони побачили й зброю, що використовується у навчальному процесі в ДДУВС, та макети вибухових пристроїв.

Під час зустрічі презентували впровадження ДНК-лабораторії ANDE та результати роботи щодо підготовки зведеного курсантського загону.

Усі присутні високо оцінили матеріально-технічну базу Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ і схвально висловились про рівень навчання й підготовки курсантів та студентів.

 

 


337