Знати, аби діяти правильно: курсанти ДДУВС прослухали лекцію від рятувальників

Новини університету

У рамках програми первинної військово-професійної підготовки з вивчення навчальної дисципліни «Радіаційний, хімічний, біологічний захист» у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшла зустріч курсантів першого курсу з представниками ДСНС. Здобувачі вищої освіти дізналися про небезпечні фактори та як від них уберегтися.

Безпека життєдіяльності – важлива тема, тим більше під час воєнного стану. Тож невипадково, що у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшло заняття від практиків ГУ ДСНС України в Дніпропетровській області для першокурсників.

Рятувальники з курсантами розглянули тему «Основні поняття про зброю масового ураження та наслідки руйнувань (аварій) радіаційно та хімічно небезпечних об’єктів. Засоби індивідуального захисту та порядок користування ними». Спікером був начальник відділу планування заходів цивільного захисту управління організації заходів цивільного захисту ГУ ДСНС України у Дніпропетровській області майор служби цивільного захисту Михайло Ішичкін.

Курсанти дізналися про хімічну небезпеку від аварій та катастроф, спричинених вибухом чи підривом. За словами рятувальників, це становить серйозну загрозу для населення, адже з зараженим повітрям дуже легко контактувати.

«Нам розповіли про саму радіацію та небезпеку під час вибухів, які можуть мати радіаційні наслідки. Дізналися про медикаменти, що можуть стати у пригоді під час радіаційного забруднення. Також ми подивилися прилади для вимірювання рівня радіації і власноруч спробували ними користуватися. Ще побачили захисні костюми й протигази. Взагалі вважаю, таке заняття є дуже корисним для нас. Аби ми знали,як правильно діяти в разі небезпеки, тому що такі знання рятують життя», – поділилася курсантка ДДУВС Крістіна Шаблевська.

Здобувачі вищої освіти вчилися діяти в умовах зараження місцевості радіоактивними, отруйними речовинами. Також учасники розглянули алгоритм дій поліцейського під час евакуації у випадку катастрофи.

 

 


212