Ректор ДДУВС зустрівся з курсантами, які повернулись із прикордонного відрядження

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ протягом червня-липня брали участь у заходах із забезпечення публічної безпеки та порядку під час дії воєнного стану на території Закарпатської області. Вони відпрацьовували навички, набували практичний досвід та закріплювали знання, отримані в університеті. Ректор закладу вищої освіти полковник поліції Андрій Фоменко зустрівся з ними та поспілкувався стосовно їх результатів відрядження. Про що саме говорили на зустрічі – читайте в нашому матеріалі.

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ протягом червня-липня представляли 110 осіб. Разом із прикордонниками вони ходили на патрулювання, несли службу на контрольних постах і постах спостереження тощо.

На зустрічі з курсантами ректор ДДУВС Андрій Фоменко зазначив про важливий досвід, набутий ними під час відрядження. Він обов’язково буде потрібний у практичній діяльності, коли курсанти розпочнуть нести службу у підрозділах поліції.

«Для нашої спільної мети – Перемоги – обов’язково потрібна концентрація зусиль Національної поліції України разом із Збройними Силами, Національною гвардією, рятувальниками, прикордонниками та іншими силовиками. Тільки так ми зможемо подолати ворога. Я пишаюсь вами, тому що ви на високому рівні пронесли звання рядового поліції – курсанта ДДУВС. Дуже приємно, що відгуки від прикордонників тільки позитивні, це свідчить про високий рівень вашої підготовки», – зазначив Андрій Євгенович.

Служба курсантів виявилася продуктивною, що випливає зі статистичних показників. Так, здобувачі вищої освіти ДДУВС виявили 14 спроб порушення державного кордону України, при цьому взяли участь у затриманні 21 особи. Загалом склали 20 протоколів за статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України. Статті стосувалися злісної непокори військовослужбовцям чи прикордонникам, керування транспортними засобами у нетверезому стані, незаконного перетину державного кордону та дезертирства.

У свою чергу курсанти поділилися історіями, з якими зіткнулися під час свого відрядження.

«Ми виявили громадянина з Івано-Франківська, що проїжджав через наш пост. Мету, з якою він прямував до кордону, пояснити не міг. У нього був документ про зняття з військового обліку, який потім виявився підробленим. Він не хотів спочатку показувати свій закордонний паспорт, казав, що його не має з собою. У подальшому на нього був складений протокол про спробу незаконного перетину державного кордону України. Згодом він сам зізнався, що планував нелегально перейти кордон з метою втечі від мобілізації», – розповів курсант ДДУВС Іван Іваненко.

Усі курсанти, які брали участь у посиленні прикордонних підрозділів, були нагороджені грамотами. Також їм було оголошено подяки від прикордонників.

Про особливості набуття практичного досвіду під час посилення прикордонних нарядів ми писали раніше. Докладніше про це – за посиланням.

 

 


431