Здобувачі ДДУВС вшанували студентів Євромайдану

Новини університету

У 10-ту річницю насильницького розгону протестувальників з Євромайдану молодь Дніпра провела акцію вшанування. Доєдналися до заходу і студенти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ.

Акцію влаштували у самому центрі міста, на Європейській площі. Тут розмістили інсталяцію з шин, а в укритті організували виставку фото й відео подій. Як і 10 років тому, студенти ННІ права та інноваційної освіти ДДУВС тримали в руках проєвропейські гасла – на честь молоді, котра першою вийшла на Майдан, аби відстояти принципи свободи та гідності.

Здобувачі відзначають: хотіли не лише вшанувати сміливість протестувальників, але й відтворити ланцюг історичних подій. Адже саме з Євромайдану розпочався новий виток у становленні української нації та України як незалежної проєвропейської держави.

«Ідея виникла спільно із організацією «Студентство Дніпра» після обговорення актуальності подій Революції Гідності. Ми зацікавлені у підтримці демократичних цінностей та вільного вибору, тому спрямували свою енергію на проведення заходу, який не лише вшановує пам’ять Майдану, але й надихає інших приєднатися до громадянської участі в житті країни», – поділилася учасниця акції, студентка ДДУВС Марія Сидоренко.

 

 


171