Бінарний тренінг «Гендерно зумовлене насильство, протидія та комплексне надання допомоги. Гендерний чутливий підхід в роботі з громадянами»

Новини університету

Захід у ДДУВС був присвячений акції «16 днів проти насильства», яка проходить в період з 25 листопада по 10 грудня 2023 року.

Членкиня Правління Громадської організації «Українська асоціація представниць правоохоронних органів», начальник сектору забезпечення діяльності управління патрульної поліції в Полтавській області Департаменту патрульної поліції, Наталія Новікова зауважила, що поліцейські у своїй діяльності мають застосовувати гендерно-чутливі підходи, постійно самовдосконалюватись, застосовувати найкращі практики та досвід. Гендерно орієнтований підхід має застосовуватись в усіх сферах діяльності поліції, а особливо під час розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних з насильством.

Координаторка коаліції «Дніпропетровщина 1325» висвітлила питання відмінності конфлікту та насильства; гендерних стереотипів як основи виникнення гендерно зумовленого насильства тощо. Особливу увагу було акцентовано на передумовах формування середовища, що сприяє насильству й нерівності постраждалої сторони та кривдника.

За словами організаторів, кожен четвертий, хто зіткнувся з домашнім насильством, мовчить про це через страх безпорадність чи навіть звичку.

 

 


157