Засідання наукового гуртка до Дня місцевого самоврядування

Новини університету

З нагоди Дня місцевого самоврядування було організовано проведення засідання наукового гуртка «Публічне управління: від теорії до практики» на тему «Повоєнне відновлення реформи децентралізації влади».

В дискусії прийняли участь студенти першого (бакалаврського) рівня вищої освіти навчальних груп Б-ПУА-141 та Б-ПУА-241. Засідання організовано кафедрою управління та адміністрування ННІ права та інноваційної освіти.

Керівник наукового гуртка, доцент кафедри Олександр Мазур ознайомив здобувачів вищої освіти з ключовими ознаками демократичної держави, визначив загальні поняття реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади, підкреслив ключові аспекти без яких не може існувати успішна громада, а також запропонував можливі напрями наукових досліджень щодо реформування місцевого самоврядування.

Учасниками засідання наукового гуртка було сформовано основні напрями повоєнного відновлення реформи децентралізації влади: 

⦁ Модернізація адміністративно-територіального устрою; 

⦁ закріплення розподілу повноважень між органами місцевого самоврядування на всіх рівнях, а також між обласними та районними державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування; 

⦁ запровадження дієвої та гнучкої системи кар’єрного зростання працівників органів місцевого самоврядування; 

⦁ удосконалення виборчої системи.

 

 


205