Права людини: 75 років Загальній декларації

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ пройшла відкрита лекція, присвячена 75-річному ювілею прийняття Загальної декларації прав людини, яку провели представники моніторингової місії ООН з прав людини в Україні.

Метою лекції було ознайомлення курсантів із Загальною декларацією прав людини. Представники ООН розповіли історію документу та акцентували увагу на незмінній ролі прав людини в житті сучасного українського суспільства.

Курсантів ознайомили з роботою Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні та проектами, які реалізуються місією, із показом серії відеоматеріалів. Під час лекції спілкування відбувалося в інтерактивному форматі – курсанти долучилися до дискусій та обговорювали актуальність дотримання прав людини в Україні та світі у мирний та воєнний часи.

Довідково: Загальна декларація прав людини (ЗДПЛ) – декларація, прийнята Генеральною Асамблеєю ООН 10 грудня 1948 року в Паризькому палаці Шайо. Декларація стала результатом безпосереднього досвіду Другої світової війни і представляє перше глобальне вираження невід’ємних прав, які мають усі люди.

 

 


105