«Особливості надання допомоги постраждалим від домашнього та гендерно зумовленого насильства»: тренінг для правоохоронців

Новини університету

У Запоріжжі пройшов тренінг для працівників Національної поліції України та працівників прокуратури, які працюють у напрямку запобігання та протидії гендерно зумовленому та домашньому насильству.

Захід провела доцент кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань ДДУВС Аліна Гаркуша.

Тренінг пройшов за офіційним запрошенням громадської організації «Десяте квітня», в рамках проєкту «Захист внутрішньо переміщених осіб, постраждалих від конфлікту осіб та розширення можливостей спільнот» у партнерстві з Агентством ООН у справах біженців.

Під час тренінгу Аліна Гаркуша розкрила поняття гендерно зумовленого насильства та домашнього насильства, його природу, типи та причини; новели законодавства у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі; особливості документування випадків домашнього насильства та оформлення процесуальних документів; питання судової практики щодо визнання потерпілими неповнолітніх.

Захід відбувся у м. Запоріжжя за офіційним запрошенням громадської організації «Десяте квітня» в рамках проєкту «Захист внутрішньо переміщених осіб, постраждалих від конфлікту осіб та розширення можливостей спільнот» у партнерстві з Агентством ООН у справах біженців спільно з представниками ГО «Десяте квітня».

 

 


203