Всеукраїнський науково-практичний семінар «Боротьба за незалежність України в умовах воєнного стану»

Новини університету

Захід об’єднав науковців Дніпра, Києва, Запоріжжя, Харкова та інших регіонів України, а також здобувачів вищої освіти.

Захід відкрив проректор ДДУВС, кандидат юридичних наук, доцент полковник поліції Ігор ЛУГОВИЙ, який привітав учасників заходу від імені керівництва університету. Він зазначив, що боротьба за незалежність України триває вже кілька століть і сьогодні вона набула особливо драматичного забарвлення. Українці продемонстрували героїзм та силу духу, які викликали повагу та захоплення у всіх вільних народів світу, підтримку яких відчуває наше суспільство. Нині, коли Україна стикається з воєнними викликами, особливо важливо обговорювати стратегії та дії, спрямовані на зміцнення незалежності.

Модератором семінару виступив Олексій ХАЛАПСІС, завідувач кафедри міжнародних відносин та соціально-гуманітарних дисциплін Навчально-наукового інституту права та інноваційної освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, доктор філософських наук, професор.

З доповідями виступили Петро МИРОНЕНКО, Президент Академії політико-правових наук України, доктор політичних наук, Людмила АФАНАСЬЄВА, завідувач кафедри соціології та філософії, директор Центру соціологічних досліджень Мелітопольського державного педагогічного університету, кандидат філософських наук, доцент, Сергій ШАРОВ, в.о. завідувача кафедри комп’ютерних наук Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, кандидат педагогічних наук, доцент, Тетяна БОТВИН, доцент кафедри українознавства та міжкультурної комунікації Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, доктор філософії, доцент, Юлія ЗАХАРЧЕНКО, курсантка Національної академії внутрішніх справ (науковий керівник: Іванна ГОРБАЧ-КУДРЯ, старший викладач кафедри поліцейського права Національної академії внутрішніх справ, кандидат юридичних наук, підполковник поліції) та інші.

В межах семінару обговорювались питання побудови ефективної системи влади в Україні та ролі виховання молодого покоління фахівців в наближенні європейського майбутнього нашої держави, захисту від негативного інформаційного впливу у соціальних мережах в контексті збереження національної ідентичності, національного спротиву на тимчасово окупованих територіях України, проблемні питання у забезпеченні гендерної рівності в Національній поліції та закладах із специфічними умовами навчання та інші питання. Кожен виступ супроводжувався жвавими дискусіями та цікавим обміном думками.

Захід завершився виробленням змістовних рекомендацій щодо актуальних проблем становлення української нації в умовах повномасштабної агресії російської федерації проти України.

 

 


198