Цивільна оборона та військова підготовка: додаткове навчання студентів ДДУВС

Новини університету

Здобувачі Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ продовжують набувати додаткових компетенцій у рамках неформальної освіти.

Так, у межах вивчення дисциплін «Безпека життєдіяльності» та «Основи вогневої підготовки» студенти спеціальності 262 «Правоохоронна діяльність» і викладачі кафедри фізичного виховання та тактико-спеціальної підготовки ННІ права та інноваційної освіти пройшли додаткове навчання на платформі «Prometheus». Для засвоєння обрали курси «Цивільна оборона та захист у надзвичайних ситуаціях» і «Сучасна військова підготовка».

У рамках навчальних програм здобувачі дізналися, чим відрізняється надзвичайна ситуація від надзвичайного стану, засвоїли алгоритми дій під час повітряної тривоги, у разі виявлення міни, при обстрілах чи хімічній або радіаційній загрозі. Також розширили уявлення про характеристики зброї, методи орієнтування на місцевості, різновиди зв’язку, основи тактичної медицини та виживання у польових умовах.

Набуті знання допоможуть студентам убезпечити себе в умовах військової небезпеки, злагоджено допомогати собі та іншим. За результатами навчання учасниками отримано відповідні сертифікати.

 

 


245