У ДДУВС відбувся круглий стіл, присвячений Григорію Сковороді

Новини університету

Кафедрою українознавства та іноземних мов Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ 18 грудня 2023 року проведено регіональний круглий стіл «Григорій Сковорода у XXI столітті».

Крім ДДУВС у заході взяли участь представники ЗВО Київської, Харківської, Донецької та інших областей, загалом до участі в круглому столі долучилися понад 50 науковців і здобувачів освіти.

Від імені керівництва Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ учасників круглого столу привітав проректор, кандидат юридичних наук, доцент, полковник поліції Ігор Луговий.

У своєму виступі Ігор Луговий відзначив: «Григорій Сковорода – явище вельми помітне в історії розвитку українського народу, мабуть, найпомітніше поміж усіх наших духовних діячів XVIII століття. Це дійсно так, і сьогодні ми розуміємо, що великий філософ, великий просвітник-гуманіст, педагог, письменник, музикант, він на багато років випередив свій час і його прониклива мудрість не втрачає свого значення і в сьогоднішні часи».

Побажав учасникам наснаги та розвитку власних професійних здібностей професор кафедри українознавства та іноземних мов ДДУВС Анатолій Поповський: «До слова скажу, що на 500-гривневій купюрі є портрет Григорія Сковороди і символ, створений Григорієм Сковородою – фонтан, що означає джерело життя, унікальність, неповторність кожного».

 

 


207