ДДУВС долучився до участі у командно-штабних навчаннях системи МВС з реагування на надзвичайні ситуації

Новини університету

На Дніпропетровщіні тривають командно-штабні навчання підрозділів системи МВС з реагування на надзвичайні ситуації.

Серед учасників навчань – підрозділи ДСНС, Національної поліції України, Державної прикордонної служби, Державної міграційної служби, Національної гвардії, а також місцеві органи влади. У командно-штабних навчаннях (КШН) беруть учать також заклади вищої освіти системи МВС.

Дніпропетровський державний університет внутрішніх справ доєднався до участі у командно-штабних навчаннях, аби відпрацювати алгоритм дій під час виникнення надзвичайних ситуацій. Зокрема, під час ліквідації наслідків погіршення погодних умов, де відбувається порушення автомобільного сполучення, знеструмлення населених пунктів, аварії на об’єктах життєзабезпечення тощо.

Так, на місці проведення навчань ДДУВС було змодельовано ситуацію та відпрацьовані дії під час роботи на місцях ворожих ударів, відновлення систем життєдіяльності внаслідок масованих атак.

Протягом 4 годин було сформовано пункт обогріву: намети з метою відпрацювання попередження випадків переохолодження людей, в першу чергу – малозахищених верств населення, у період низьких температур, та польову кухню.

Пункт обігріву у рамках КШН було облаштовано генераторами та мережевими подовжувачами, пально-мастильними матеріалами, засобами освітлення, засобами автономного опалення у вигляді твердопаливних котлів, технічними засобами доступу до Інтернету, засобами санобробки та аптечками, а також було облаштовано куточок матері та дитини, куточок психолога.

Матеріально-ресурсна база пункту обігріву: столи, місця для сну та відпочинку з матрацами та ковдрами, спальні мішки, передбачені також запаси питної та технічної води, чайник, продукти харчування та одноразовий посуд, засоби особистої гігієни.

Поруч з наметами було встановлено польову кухню (КП-130) для приготування і їжі з двох страв і кип’ятку для чаю. Кухня може працювати як на твердому паливі (дрова), так і на рідкому паливі (дизельне пальне, газ).

Завдяки КШН працівники та здобувачі ДДУВС мали змогу набути фахових знань з організації та порядку ліквідації надзвичайних ситуацій різних рівнів та видів. Використання такого формату та методики навчань дає змогу в подальшому відпрацьовувати механізми реагування на різноманітні інциденти, отже зазначені тактичні заняття – це відпрацювання реальних ситуацій, труднощів, до подолання яких долучаються також і працівники Національної поліції.

 

 


173