Представники ДДУВС взяли участь у форумі «Невідворотність покарання за вчинення домашнього та гендерно зумовленого насильства»

Наукові та науково-практичні заходи ДДУВС з питань гендерної політики, Новини університету

Форум відбувся у Дніпрі у змішаному форматі за участі заступника Міністра внутрішніх справ Катерини Павліченко.

Захід пройшов в рамках глобальної акції «16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства». Форум відкривали заступник Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко, голова правління Фонду «Слов’янське серце» Наталя Киркач, заступниця голови Обласної державної адміністрації-начальника обласної військової адміністрації Ірина Грицай та інші.

Мета форуму – зосередження уваги на важливості принципу відповідальності та невідворотності покарання для осіб, винних у вчиненні актів насильства та наданні допомоги постраждалим.

Учасниками заходу були представники Офісу Генерального прокурора України, Офісу Ради Європи в Україні, Верховного Суду України, Офісу Уповноваженого ВРУ з прав людини, Національної поліції України, Національної соціальної сервісної служби України, Національної служби здоров’я України) та міжнародні організації.

Представники ДДУВС стали спікерами у секції «Покращення доступу до правосуддя постраждалих». Помічниця ректора з гендерних питань Лариса Наливайко розповіла про підготовку правоохоронців щодо реагування на вчинення домашнього та гендерно зумовленого насильства в закладі вищої освіти та наголосила, що у навчальному процесі акцент на обов’язковій практичній складовій під час навчання. Спікером також виступила Каріна Пісоцька, доцент кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності, яка розповіла про роль і завдання поліції в системі запобігання та протидії домашньому насильству.

Наприкінці форуму відбулася робота в групах щодо напрацювання рекомендацій та шляхів вирішення проблемних аспектів в сфері запобігання та протидії домашньому насильству. Модератором одного з блоків стала помічник ректора з гендерних питань Лариса Наливайко.

 

 


177