Навчання з кібербезпеки у ДДУВС: теорія та практичні кейси

Новини університету

Захід організовано кафедрою адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності й факультетом підготовки фахівців для підрозділів превентивної діяльності ДДУВС

Серія тренінгів проходила протягом листопада-грудня 2023 року. Теми стосувалися онлайн-ризиків, насильства в кіберпросторі, профілактики втягнення дітей у злочинну та іншу протиправну діяльність, профілактики захисту дітей від кібернасильства та організації роботи з батьками щодо безпеки в мережі.

Тренінги проведено з метою підвищення рівня поінформованості курсантів щодо безпеки дітей в мережі Інтернет; вивчення особливостей профілактичної діяльності поліцейських у цій сфері; ознайомлення учасників заходів з основними видами шкідливого для дітей контенту та його можливим впливом тощо. Курсанти під час проведення тренінгів працювали у групах, виконуючи інтерактивні вправи та завдання.

Тренінги провела Світлана Рижкова – сертифікована тренерка за програмою «Підготовка поліцейських для забезпечення безпеки дітей у кіберпросторі» в межах проєкту «Розширення можливостей правоохоронних органів у подоланні насильства щодо дітей в Інтернеті», який фінансується Європейським Союзом.

Проєкт «Розширення можливостей правоохоронних органів у подоланні насильства щодо дітей в Інтернеті», в межах якого відбувся захід, впроваджує консорціум громадських організацій, а саме: Український фонд “Благополуччя дітей”, ГО «Всеукраїнський громадський центр «Волонтер» та LHSI “Соціальні ініціативи з охорони праці та здоров’я” за фінансової підтримки Європейського Союзу (www.facebook.com/EUDelegationUkraine).

 

 


174