Процесуальне інтерв’ю: тренінг для прокурорів та слідчих НПУ і СБУ

Новини університету

Тренінг організовано в Києві ГО JustGroup за підтримки проєкту «Сприяння безпеці людей в Україні шляхом реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною». Серед тренерів – професорка ДДУВС Вікторія Рогальська.

Професорка кафедри кримінального процесу та стратегічних розслідувань ДДУВС Вікторія Рогальська спільно з іншими тренерами, серед яких представники прокуратури та НАБУ, провели черговий тренінг для 25 прокурорів та слідчих НПУ і СБУ, які долучені до розслідування воєнних злочинів, вчинених в умовах збройного конфлікту.

Проєкт «Сприяння безпеці людей в Україні шляхом реагування на багатовимірну кризу, спричинену війною» фінансується Урядом Японії та впроваджується UNDP Ukraine / ПРООН в Україні.

Процесуальне інтерв’ю – інноваційна методика проведення допитів, яка успішно застосовується в правоохоронних органах інших держав та є стандартом розслідування Міжнародного кримінального суду.

В Україні така методика в діяльність національних органів досудового розслідування впроваджується з 2019 року – для отримання більш надійної інформації під час розслідування кримінальних правопорушень, зокрема і воєнних злочинів.

 

 


185