Представники ДДУВС взяли участь у презентації дорожньої карти створення Гендерного центру

Наукові та науково-практичні заходи ДДУВС з питань гендерної політики, Новини університету

В Національному університеті «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» провели презентацію дорожньої карти створення Гендерного центру. На заході в режимі онлайн взяла участь помічниця ректора ДДУВС із гендерних питань Лариса Наливайко та співробітники університету.

Ініціатор створення гендерного центру – «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка» спільно з територіальним управління Служби судової охорони у Полтавській області та Українською асоціацією представниць правоохоронних органів.

Участь у заході взяли представники Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Полтавської політехніки, експерти та правоохоронці.
Основні завдання Центру :

• підвищення рівня гендерної грамотності педагогічних працівників Полтавщини; створення сучасного освітнього середовища для подальшого професійного розвитку та самореалізації учасників та учасниць освітнього процесу;

• подолання гендерних стереотипів у дітей та підлітків щодо вибору майбутньої професії;

• надання можливості для адаптації та професійної, а також творчої реалізації захисників і захисниць України, що повернулися із зони бойових дій, внутрішньо переміщених осіб тощо.

 

 


167