Бінарне заняття: курсанти ДДУВС вивчали роботу підрозділів ювенальної превенції

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ систематично відвідують заняття за участі практичних працівників НПУ.

Так, у межах вивчення дисципліни «Організація діяльності підрозділів ювенальної превенції» здобувачі поспілкувалися із доценткою кафедри адміністративного права, процесу та адміністративної діяльності ДДУВС Каріною Пісоцькою та начальницею відділу ювенальної превенції УПД ГУНП у Дніпропетровській області Вікторією Гаркач.

Під час лекції курсанти детальніше дізналися про діяльність, мету, завдання та функції підрозділу ювенальної превенції в умовах воєнного стану, а також проблеми, із якими найчастіше стикаються поліцейські у межах виконання службових обов’язків. Це, зокрема, надзвичайні ситуації воєнного, соціально-політичного, техногенного та природного характеру, які впливають на суспільство та дітей.

До таких ситуацій відносять військові дії в Україні, окупацію частини її територій, пошкодження та знищення будівель внаслідок ракетних ударів ворога, неконтрольовану кількість внутрішньо переміщених осіб. Разом із лекторами майбутні правоохоронці розібрали алгоритм дій поліцейських у кожному із зазначених випадків.

«Від рівня захищеності дитини прямо залежить процес її формування як повноцінного громадянина своєї держави. Тож на сьогодні важливим є створення та підтримання правових умов та гарантій для фізичного, культурного, інтелектуального розвитку дитини, забезпечення захисту її прав та законних інтересів. Саме ці задачі і покладено на підрозділи ювенальної превенції Національної поліції України», – зазначила Вікторія Гаркач.

 

 


161