Пам’ятати Чорнобиль: школярі області відвідали тематичну виставку у ДДУВС

Новини університету

У Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ триває інтерактивна виставка «Прип’ять. Машина часу». Переглянути архівні кадри та особисто вшанувати подвиг лікавідаторів до вишу завітали старшокласники Дніпропетровщини.

До уваги школярів – експозиція із 28 фотографій, які «оживають» за допомогою цифрового додатку. Історичні сюжети переносять відвідувачів у доаварійну Прип’ять, де до квітня 1986 року вирувало життя.

Детальніше дізнатися про Чорнобильську катастрофу гості вишу змогли завдяки документальній стрічці «Екскурсія по саркофагу». Фільм розповідає про причини та наслідки найбільшої атомної аварії в історії людства, а також подвиг людей, які зупинили некерований атом ціною власного життя.

Під час візиту школярі зустрілися із головою ветеранської організації ДДУВС, ліквідатором Леонідом Камишовим: він поділився власними спогадами про службу у «зоні відчуження».

Такі заходи спрямовані на формування вдячності й поваги до українських героїв-ліквідаторів та є частиною національно-патріотичного виховання молоді.

 

 


151