Студентка ДДУВС стала призеркою Всеукраїнського конкурсу наукових робіт

Новини університету

Студентка ННІ права та інноваційної освіти ДДУВС Катерина Хмеленко взяла участь у науково-практичній конференції ІІІ-го Всеукраїнського конкурсу наукових робіт здобувачів вищої освіти та молодих учених «Бізнес і права людини в Україні: проблеми та рішення під час війни та повоєнного відновлення». У рамках заходу її нагороджено дипломом другого ступеня.

Конференція відбулась у Києві, у залі засідань Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Серед присутніх – представник Уповноваженого з соціальних та економічних прав Олена Колобродова та директор Департаменту моніторингу додержання соціальних та економічних прав Секретаріату Світлана Глущенко.

Цьогорічний конкурс присвятили 75-річчю Загальної декларації прав людини: на розгляд подано 123 наукові роботи, з них 101 – роботи здобувачів вищої освіти. Оцінювала учасників авторитетна конкурсна комісія: туди увійшли науковці, представники органів державної законодавчої та виконавчої влади, українських і міжнародних неурядових організацій, співробітники та експерти Програми розвитку ООН в Україні та Ради Європи. Загалом – 41 особа.

Катерина Хмеленко підготувала дослідження на тему «Розмінування територій як захід забезпечення прав аграрного бізнесу. Міжнародна підтримка України». У ній студентка підкреслила важливість підтримки державою і презентації міжнародним партнерам стартапів із виготовлення протимінного обладнання, а також розкрила 3 основні фактори проведення розмінування як ефективного заходу забезпечення прав аграрного бізнесу: належне фінансування, наявність технічного оснащення та якісна підготовка кадрів. Роль наукового керівника виконала професор кафедри цивільно-правових дисциплін ДДУВС, професор, доктор юридичних наук Лілія Золотухіна.

Після церемонії нагородження студентка взяла участь у панелі переможців конкурсу, присвяченій політико-правовим, соціальним та економічним викликам у сфері бізнесу і прав людини в Україні.

 

 


211