У ДДУВС відбувся інтерактивний тренінг «Вплив війни на психічний стан людини. Травма війни та її вплив на дітей»

Наукові та науково-практичні заходи ДДУВС з питань гендерної політики, Новини університету

Участь у заході взяли запрошені фахівці-психологи, здобувачі вищої освіти, працівники університету.

Спікером виступив керівник мобільної бригади соціально-психологічної допомоги ГО «Мартін-клуб», соціальний працівник, експерт у сфері протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству, психолог, викладач Роман ГОРБУНОВ. 

Організаторами заходу виступили помічник ректора університету з гендерних питань Лариса НАЛИВАЙКО та старший науковий співробітник навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності Цагік ОГАНІСЯН.

У заході взяли участь: завідувач відділення психологічного забезпечення ДДУВС Сергій Вишневський; провідна фахівчиня відділення Ганна МГЛИНЕЦЬ; психологиня Аліна ГОРОДНИЧЕНКО; заступник директора ННІ права та інноваційної освіти Лілія МЕЖЕВСЬКА та інші науково-педагогічні працівники університету. 

Роман ГОРБУНОВ акцентував увагу на тому, що війна призводить до важких психічних травм, які мають негативні наслідки для здоров’я, у тому числі депресію і посттравматичний стресовий розлад (ПТСР). Також травматичні події війни можуть мати довгостроковий вплив на здоров’я та благополуччя населення та країни.

Виступ доповідача викликав низку фахових запитань щодо надання психологічної допомоги ветеранам, військовослужбовцям та членам їх родин, особам, які постраждали від домашнього насильства тощо. Були обговорені питання відродження України після війни та проблеми, з якими можуть стикатися саме поліцейські як зараз, так і після Перемоги. По завершенні зустрічі гостю було презентовано психотренінговий центр ДДУВС та обговорено шляхи можливої подальшої співпраці.

 

 


142