Звернення ректора ДДУВС Олександра МОРГУНОВА з нагоди 10-х роковин початку російсько-української війни та Дня Героїв Небесної Сотні

Новини університету

10 років тому, в лютому 2014 року, російська федерація розв’язала війну проти України. Ворог окупував Автономну Республіку Крим і Севастополь, райони Донецької та Луганської областей.

20 лютого 2014 року – саме в цей день було зафіксовано перші порушення збройними силами російської федерації порядку перетину державного кордону України через Керченську протоку.

Через 8 років, 24 лютого 2022 року, здійснивши повномасштабне вторгнення в Україну, ворог хотів остаточно знищити військовим шляхом українську державу та ідентичність. Цей напад завдав підступного удару міжнародному світовому порядку, підірвав стабільність не лише Європи, а й глобальної безпеки загалом.

Сьогодні ми бачимо, що росія готова до війни на виснаження. Україна робить неймовірну роботу щодня, дає відсіч загарбнику та повертає захоплені території. Весь цивілізований світ сьогодні згуртований єдиною метою: не дати ворогу перемогти. В цей непростий час поліцейські теж знаходяться на передовій та забезпечують безпеку та порядок у містах в умовах військового часу.

Ворог вирішив, що нас можна виснажити. Ми маємо довести, що він помиляється.

20 лютого щорічно відзначається також й День Героїв Небесної Сотні. Пам’ять про подвиг Небесної Сотні вшановується під гаслом «Вдячні за свободу!», адже Свобода – базова характеристика людського існування, це можливість вільного вибору. Герої Небесної Сотні зробили свій вибір – виборювати свободу та гідність, віддавши за це життя.

Наш обов’язок у лютому 2024 року та надалі – увічнити громадянську і національну відвагу, самовідданість, силу духу і стійкість громадян, завдяки яким було змінено хід історії нашої держави. Ми маємо гідно вшанувати подвиг загиблих, адже смерть Героїв Небесної Сотні змінила суспільну свідомість українців.

Слава Україні!

Вічна пам’ять і шана Героям!

 

З повагою

ректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ,

полковник поліції

Олександр Моргунов


214