Шанувати Героїв та пам’ятати історію: відкрита лекція у ДДУВС

Новини університету

З нагоди Дня Героїв Небесної Сотні доцентом кафедри теорії та історії держави і права ДДУВС Юлією Завгородньою проведено відкриту лекцію на тему: «Революція Гідності – вагомий крок в історії українського народу».

У своїй лекції Юлія Завгородня акцентувала увагу на тому, що День Героїв Небесної Сотні, який відзначається в Україні 20 лютого, покликаний увічнити людську, громадянську і національну відвагу та самовідданість, силу духу і стійкість громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави.

Викладачка розповіла курсантам про події Революції Гідності і про мужність людей, які вийшли на Майдан, аби захистити свій вибір та відстояти проєвропейський напрямок розвитку України.

Дії влади, спрямовані на придушення протестів силовим шляхом, призвели до ескалації конфлікту та людських жертв. Загиблих під час протистоянь у грудні 2013-го – лютому 2014 року активістів назвали Небесною Сотнею. Згодом лави Небесної Сотні поповнили українські патріоти, учасники Революції Гідності, які загинули, відстоюючи демократичні цінності та територіальну цілісність України навесні 2014 року.

Усі присутні вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

 

 


207