«Порядок надання допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам. Нові виклики та рішення»: інтерактивний вебінар

Наукові та науково-практичні заходи ДДУВС з питань гендерної політики, Новини університету

Захід організовано Дніпропетровським державним університетом внутрішніх справ та благодійною організацією «Благодійний фонд «Стабілізейшн Суппорт Сервізес» за підтримки та участі Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.

Інтерактивний вебінар відкрив перший проректор ДДУВС Ігор МАГДАЛІНА. До вітальних слів долучилися модератори заходу – помічник ректора ДДУВС із гендерних питань Лариса НАЛИВАЙКО та регіональна координаторка «Благодійного фонду «Стабілізейшн Суппорт Сервізес» Тетяна МАМЧИЧ.

Спікерками заходу стали: спеціалістка з питань соціального захисту Управління Верховного комісару ООН у справах біженців Наталія КРАНДІЄВСЬКА, регіональна соціальна спеціалістка Аліна СТРІЛЕЦЬ та регіональна юристка Олена ДЕМ’ЯНЕНКО. В інтерактивному вебінарі взяли участь понад 100 учасників, зокрема представники університету: заступник директора ННІПІО Лілія МЕЖЕВСЬКА; старший науковий співробітник Навчально-наукової лабораторії дослідження проблем правового статусу внутрішньо переміщених осіб та забезпечення гендерної рівності Цагік ОГАНІСЯН; фахівець відділення виховної, соціально-гуманітарної та культурно-масової роботи Тетяна МАРТИМ’ЯНОВА; працівники відділення психологічного забезпечення Ганна МГЛИНЕЦЬ, Аліна ГОРОДНІЧЕНКО й Таїса ПІДГОРНА; науково-педагогічні працівники і здобувачі вищої освіти, які є внутрішньо переміщеними особами.

Захід проведений у кейсовому форматі, основною метою якого є групова взаємодія, активність учасників, що мають статус внутрішньо переміщених осіб, і напрацювання актуального досвіду та знань у питанні надання допомоги на проживання ВПО. Проведено обговорення новацій законодавства та питання надання допомоги, її призначення, продовження, а також щодо підстав для відмови в наданні допомоги на проживання ВПО.

 

 


211