Війна на Донбасі очима кінематографу: курсанти ДДУВС переглянули художні фільми

Новини університету

З метою національно-патріотичного виховання для курсантів Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ щотижня влаштовують тематичні кінопокази.

Цього разу курсанти переглянули одразу дві стрічки вітчизняного виробництва, присвячені подіям російсько-української війни на сході держави.

Здобувачі 2 курсу ННІППФПНП дивились «Іловайськ 2014. Батальйон Донбас» режисера Івана Тимченка. Фільм оповідає трагічні події влітку 2014 року, зокрема і розстріл українських підрозділів у «Іловайському котлі».

Здобувачів глибоко вразила реалістичність картини, яка розкрила складність та важливість служби українських військових та поліцейських у контексті війни на Донбасі.

«Це потужний та вражаючий фільм, який проливає світло на одну з найболючіших сторінок у новітній історії України. Режисер вдало передає напругу та важливість тих днів, показує героїчність та відданість військових, їхні страхи та втрати. Це дозволяє нам вшанувати пам’ять загиблих та осягнути важливість боротьби народу за свободу та незалежність», – коментують побачене курсанти.

Майбутні правоохоронці 3-го курсу ННІППФПНП переглянули «Клондайк»: ігровий драматичний фільм 2022 року, знятий режисеркою Мариною Ер Горбач. У центрі сюжету – авіакатастрофа рейсу MH17 Malaysia Airlines 17 липня 2014 року в селі Грабове Донецької області.

За словами організаторів, традиційний перегляд фільмів став важливим засобом формування патріотичних цінностей і морального духу майбутніх поліцейських, який надихає на відданість країні та дотримання обов’язку захищати її від внутрішніх та зовнішніх загроз.

 

 


151