Міжнародна науково-практична конференція «Верховенство права: доктрина і практика в умовах сучасних світових викликів»

Новини університету

Конференція пройшла у Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ. Участь у заході взяли представники установ, організацій, вітчизняних та зарубіжних закладів вищої освіти.

Захід відкрив проректор ДДУВС, доктор юридичних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, полковник поліції Олександр ЮНІН. Від імені керівництва університету він привітав учасників конференції. Олександр ЮНІН зазначив, що боротьба за незалежність України триває вже кілька століть і сьогодні вона набула особливо драматичного забарвлення. Українці продемонстрували героїзм та силу духу, які викликали повагу та захоплення у всіх вільних народів світу, підтримку яких відчуває наше суспільство. Україна стикається з воєнними викликами, особливо важливо обговорювати верховенство права та дії, спрямовані на зміцнення незалежності.

З вітальним словом виступила член Вищої ради правосуддя, доктор юридичних наук, професор, Заслужений юрист України Оксана КВАША.

Особливі дискусії викликали доповіді професора кафедри кримінального права Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого, доктора юридичних наук, професора, академіка національної академії правових наук України Юрія БАУЛІНА; адвоката, докторанта Карлового Університету, доктора філософії в галузі права (Чехія) Наталії ІСАЄВОЇ; директора державного підприємства «Біокластер» Андрія БОНДАРЕНКА; приватного нотаріуса Дніпровського міського нотаріального округу, медіатора, члена комісії з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної палати Марини ЗЄНІКОВОЇ; доктора юридичних наук, професора кафедри цивільного права Запорізького національного університету Георгія САМОЙЛЕНКА та інших.

Конференція завершилась виробленням змістовних рекомендацій щодо актуальних проблем верховенства права в умовах сучасних світових викликів.

За підсумками конференції буде сформовано відповідну резолюцію, до якої увійдуть основні ідеї та практичні рекомендації від учасників заходу.

 

 


253