Комфортна реабілітація: курсанти ДДУВС допомогли облаштувати лікарняні палати

Новини університету

Курсанти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ допомогли в облаштуванні однієї з лікарень Дніпра – тут реабілітують поранених захисників.

Майбутні правоохоронці змогли не просто поволонтерити, а й попрацювати фізично: розвантажували та переносили елементи меблів, збирали та встановлювали ліжка, оснащували їх новими матрацами. Усе – для постраждалих захисників, захисниць і цивільних, кількість яких постійно зростає через війну.

Заклад відомий унікальними відділенями реабілітації: ще до повномасштабного вторгнення сюди з’їзджалися пацієнти з усієї України, які потребували якісної діагностики та ефективного лікування. З 2014 року медики закладу працюють з воїнами АТО, сьогодні – завдяки комплексному підходу повертають бійців до активного життя.

«Ми допомогли лікарні та їхнім пацієнтам отримати нові ліжка для малорухомих людей та людей з явними ознаками інвалідності. Важливо підтримувати волонтерські ініціативи сьогодні, оскільки вони сприяють об’єднанню спільноти, розвитку соціальної відповідальності та покращенню життя тих, хто потребує допомоги. Це сприяє створенню позитивної та солідарної суспільності», – вважає курсант Максим Литвиненко.

Курсанти вишу переконані: волонтерство у період воєнного стану – це громадянський обов’язок кожного свідомого українця. Тож і надалі підтримуватимуть будь-які ініціативи, спрямовані на комфортне перебування та відновлення українських Героїв.

 

 


208