У ДДУВС провели науково-практичний семінар «Психологічна організація внутрішнього світу людини: теорія та практика»

Новини університету

Учасники заходу обговорили актуальні питання психології та наукового дослідження теоретичних та практичних проблем внутрішнього світу людини.

До участі в семінарі долучилися вчені закладів вищої освіти з Дніпра, Києва, Запоріжжя, Кропивницького та Луцька. Загалом до участі в конференції, яка проходила в очно-заочному форматі, було подано понад 80 тез доповідей.

Захід відкрила проректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Лариса Наливайко. Вона наголосила на важливості теми заходу, адже семінар стосується психологічних реакцій людини на складні умови життєдіяльності, ролі духовного розвитку та самотності в оцінці внутрішнього світу людини, чинникам прагнення проявів співчуття в сучасному світі як засобу корекції психогенних реакцій тощо.

З вітальним словом виступив начальник Управління психологічного забезпечення МВС України Андрій Костюк.

Привітали учасників також завідувач кафедри психології та педагогіки Національної академії Національної гвардії України Станіслав Ларіонов та т.в.о. директора ННІ права та інноваційної освіти ДДУВС Вікторія Савіщенко.

Загалом обмінятися думками та досвідом з питань психологічних особливостей внутрішнього світу людини зібралися представники понад 10 закладів вищої освіти.

Підбиваючи підсумки семінару, завідувач кафедри психології та педагогіки Вікторія Корнієнко наголосила на ефективності та необхідності проведення подібних заходів задля формування психологічної стійкості під час воєнного стану в Україні.

 

 


257