Курсанти ДДУВС взяли участь у донації плазми

Новини університету

До донорського центру приїхали 30 курсантів ДДУВС. Після контролю стану здоров’я та бесіди з лікарем вони здали по 700 мілілітрів плазми. Захід відбувся на базі Biopharma Plasma Dnipro.

Здобувачі вищої освіти Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ часто беруть участь в донорських акціях. Нещодавно курсанти здавали кров, тепер – долучилися до донації плазми.

Ліки, які виготовляють із плазми крові використовуються в хірургії, акушерстві та гінекології, імунології, гематології, неврології, пульмонології, при інфекційних та онкологічних захворюваннях, серцевій недостатності, резус конфліктах, після аварій та інших важких станах. Важливість донорської плазми важко переоцінити, адже більшість препаратів виготовлених з неї, не мають штучних аналогів.

«Плазму здаю вперше – було цікаво взяти участь в акції та допомогти тим, кому це буде необхідно. Певен, моя плазма принесе користь тим, хто потребує ліків. Коли наступного разу буде проходити донація – з готовністю долучатимусь», – зазначив курсант ДДУВС Андрій Пилявський.

 

 


175