Національне кулінарне надбання: у ДДУВС пройшов круглий стіл, присвячений українському борщу

Новини університету

У ДДУВС з нагоди 20-річчя конвенції ЮНЕСКО 2003 року про охорону нематеріальної культурної спадщини відбувся регіональний круглий стіл «Культура приготування українського борщу».

До круглого столу долучилися понад 70 учасників: науковці з Дніпропетровської, Харківської, Київської, Луганської, Донецької, Запорізької областей та здобувачі вищої освіти.

Захід відкрила проректор Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ Лариса Наливайко, яка наголосила, що культура приготування українського борщу була внесена до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Вона побажала учасникам активності, плідної співпраці та цікавого обговорення. Директор Навчально-наукового інституту права та підготовки фахівців для підрозділів Національної поліції Владислав Лазарєв зазначив, що борщ є впізнаваним візуальним українським символом у світі.

З вітальними словами до учасників круглого столу звернулися відповідальний редактор наукового видання «Скарби українських говорів: тексти про борщ» Валентина Лєснова та професор кафедри української лінгвістики, літератури та методики навчання Комунального закладу «Харківська гуманітарно-педагогічна академія» Харківської обласної ради Роман Міняйло.

Здобувач вищої освіти факультету підготовки фахівців для підрозділів кримінальної поліції ДДУВС Катерина Гунько у своїй доповіді зазначила, що Перемога у війні за борщ – це символ нашої перемоги у війні за свободу.

 

 


267