Тактична медицина для курсантів ДДУВС – на часі

Новини університету

Представники американської волонтерської організації Project Victory провели навчання із тактичної медицини для курсантів ДДУВС. Під наглядом практиків курсанти змогли засвоїти теоретичні знання, практичні прийоми та навички з надання домедичної допомоги в обсязі само- і взаємодопомоги при пораненнях, травмах і ураженнях.

Захід організовано разом із громадським формуванням «Капеланський патруль».

Інструктори Project Victory Джарад Мелоун, Росс Марш та Дженна Марш мають досвід роботи в гарячих точках, участі в гуманітарних місіях та рятувальних операціях. Із початку російської агресії вони допомагають українцям – військовим, поліції, мирному населенню.

Разом з інструкторами курсанти ДДУВС розбирали алгоритми надання допомоги у випадку травматизації кінцівок, що супроводжується масивною кровотечею, та правильний порядок дій під час поранень грудної клітини. Зокрема курсанти навчалися правильно застосовувати кровоспинні турнікети та оклюзійні наліпки.

Організатори зазначають: «Ранній початок медичної допомоги є фактором, який значно покращує шанси на виживання та відновлення функцій у пораненого. Тому існує поняття «золотої години» – час після поранення, протягом якого повинно розпочатись надання кваліфікованої медичної допомоги. Пошкодження, які виникають у сучасних умовах, в тому числі в місті, наприклад, під час ракетного удару, значно обмежують час надання домедичної допомоги, отже тактична медицина – складова індивідуальної підготовки кожного українця. Поліцейські повинні вміти вирізняти небезпечні фактори, що загрожують постраждалому, вміти розпізнавати види ран, їх характерні ознаки, різновиди та кровотеч тощо. Тому такі практичні тренінги відіграють значну роль у практичній підготовці майбутніх поліцейських».

Наприкінці зустрічі здобувачі вищої освіти ДДУВС підписали прапор України та передали його в подарунок американському актору Льву Шрайберу – він є одним із благодійників організації, що проводила навчання та активно підтримує Україну в її боротьбі.

За активну участь у тренінгу курсанти отримали пам’ятні призи та подарунки від інструкторів.

 

 


306